TILSIMLI GÜZELLİĞİN MERKEZİ : KAPADOKYA

Doğanın bütün güzelliklerini yaşadığımız Kapadokya gezimiz 8.sınıf öğrencilerimizle yapıldı.

Gezimizin ilk durağı  Alaaddin Camii, Saat Kulesi, Gümüşler Manastırı’nın bulunduğu Niğde şehrimiz oldu. Tarihin izlerinin hissedildiği Niğde şehrinden  ayrıldıktan sonra öğrencilerimiz Nevşehir’deki  Derinkuyu yer altı şehrini gezdi ve konaklanılacak otele yerleşti.

Gezimizin 2. gününde  Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar , Avanos ve Güvercinlik Vadisi gezildi. Ayrıca bölgenin taş ve çömlek ustaları öğrencilerimiz için gerçekleştirdikleri sunumda  zanaatkarlığın en ince ayrıntılarını gözler önüne serdi.

Gezimizin son gününde Hasandağı volkanından püsküren lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşturduğu "Ihlara Vadisi"ni gezen öğrencilerimiz eşine az rastlanabilecek bir doğa mucizesinin tanığı oldular.