Uluslararası Programlar

1)Oxford AQA Uluslararası GCSE

Dünya çapında pek çok akademik kurum ve işveren tarafından kabul gören Uluslararası Ortaöğretim Genel Sertifika Programı (International GCSE), öğrencilerin bilgiyi kullanma, sözel beceriler, sorun çözme, inisiyatif alma, takım çalışması ve sorgulama becerileri gibi temel becerilerini geliştirmelerini sağlar. TED Hatay Koleji Oxford AQA Uluslararası GCSE programlarını uygulama yetkisine sahip olup, İkinci Yabancı Dil olarak İngilizce eğitimi alan öğrenciler Uluslararası GCSE sınavlarına tabi tutulur. Oxford AQA programı hakkında daha ayrıntılı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız.

2)Kanada Çift Diploma Programı

2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren TED Hatay Koleji lise öğrencileri Kanada Çift Diploma Programına katılabilirler. Programa katılan öğrenciler 9. sınıfta başlayarak dört yıl boyunca okul sonrası katılacakları Kanada müfredatına uyumlu İngilizce ve Matematik dersleri ve her yıl sonunda uygulanacak sınavlardaki başarıları sonucu Kanada Çift Diploma Programını tamamlayabilirler. Kanada Çift Diplomasının başlıca avantajı, öncelikle Kanada'daki üniversiteler olmak üzere diğer uluslararası üniversitelerin kapılarını öğrencilere açmasıdır.

3)TED – Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı

TED, Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Kanada’nın Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen özel bir ortaklık sayesinde öğrencilerimiz Kanada gibi güzel bir ülkeyi benzersiz bir biçimde tecrübe etme olanağına sahipler. Öğrenciler, (genellikle Eylül ayında düzenlenen) bir aylık bir yabancı dil öğrenimine ya da (10. sınıf öğrencilerine tavsiye edilen) eğitim-öğretim yılı boyunca süren bir programa başlayabiliyorlar.

Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile Kanada’nın Eğitim Bakanlığı arasındaki anlaşmaya göre, öğrenciler yalnızca kültürel değil, aynı zamanda akademik olarak da öğrenim görüyorlar. Öğrenciler, ev sahipliği yapan aileler ile kalıyorlar, yakındaki bir okula gidiyorlar, gezilere katılıyorlar ve Kanada’nın misafirperverliğini ve kültürünü tecrübe ediyorlar.

TED Hatay Koleji öğrencileri için süreç şöyle işler:

1. Kanada programları hakkında öğrencilere ve velilere sunum yapılır (Ekim).
2. 7, 8. sınıf ve (hazırlık sınıfı dahil olmak üzere) lise öğrencileri; İngilizce yeterlilik sınavına girebilirler (Ekim/Kasım).
3. Başarılı öğrenciler, mülakata davet edilirler (Ekim/Kasım).
4. Öğrenciler, İngilizce yeterlilikleri doğrultusunda seçilirler (Ekim/Kasım).
5. Resmi başvuru süreci başlar (Kasım).
6. Vizeler ve seyahat belgeleri hazırlanır (yaklaşık olarak Aralık – Mart ayları arasında).
7. TED Hatay Koleji öğrencileri için ev sahibi aileler belirlenir.
8. Öğrenciler ve ev sahibi aileler birbirlerine mektup ve fotoğraf gönderirler.
9. Öğrenciler ülkeden ayrılmadan önce veliler ve öğrenciler için oryantasyon programı düzenlenir.
10. (Yaklaşık olarak) Eylül ayında öğrenciler ve görevli öğretmenler, Kanada’ya giderler.

4) Strategic Education Of Ted (SET)

Öğrencilerimizin liseden mezun olduklarında donanımlı,  hayata hazır bireyler olmalarına yardımcı olmak,Üniversite hayatını yakından tanımalarını sağlamak,Üniversitelerin sosyal, kültürel ve bilimsel gelişmelerine katkısını kavrayabilmelerini sağlamak amacıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenleri ile beraber yürütülen  programdır.