TED HATAY KOLEJİNİN GELENEKSEL SEMPOZYUMUNDA BU YIL NASUH MAHRUKİ RÜZGARI ESTİ

TED Hatay Koleji Nasuh Mahruki’nin “Kendi Everestinize Tırmanın” adlı sunumuyla katılımcılara ilham kaynağı olacak bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirilen sem Sempozyum İstiklâl Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını TED Hatay Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Mustafa Özat yaptı. Ardından TED Hatay Koleji Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro Müzik Öğretmenleri Aziz Can Aytaç ve Fatma Gül Aksoy yönetiminde şarkılar seslendirdi. Misafirler tarafından çok beğenilen dinleti sonrası Everest’e tırmanan ilk Türk ve AKUT kurucusu olan Nasuh Mahruki kendi tırmanışlarından anılarına da yer verdiği azim ve çalışmayla elde edilecek başarı ve herkesin “Kendi Everesti”ne ulaşabileceğini dile getirdiği sunumu ile misafirlerle buluştu. Değerli düşünce ve görüşlerini paylaşan Mahruki sempozyum sonrasında misafirler tarafından ayakta alkışlandı. MKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan Kaya’nın Nasuh Mahruki’ye plaket takdim etmesiyle sonlanan geleneksel sempozyumdan misafirler değerli bilgiler edinerek ayrılmanın mutluluğunu yaşadı.