TED Hatay Koleji yarıyıl tatiline “Sevgi”yle girdi.

Lise edebiyat zümresinin yürüttüğü etkinlikler kapsamında, öğrencilerimiz sevginin tüm renklerinin (anne, vatan, arkadaş, doğa…) Türk ve dünya edebiyatından şiirlerle dil Haydar Ergülen, Ahmet Arif, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet, Can Yücel, Turgut Uyar gibi tanınmış şairlerin şiirlerini okuyan öğrencilerimize arkadaşları, yine sevgiyi anlatan notalarla eşlik etti.
“Sevgi” nin evrensel gücünün yedinci sanat kabul edilen sinema aracılığıyla aktarıldığı “Hababam Sınıfı”, “Hayat Güzeldir”, “Babam ve Oğlum”, “La La Land” gibi filmlerden alınan film kareleri yaşattı.
Öğrencilerimizin sevginin şiir, film, müzik ve oyun hallerini izlerken edebiyatımızın birçok değeriyle de tanışma fırsatı yakaladı.
Etkinliğimiz, Türk sinemasının büyük ustası Münir Özkul’un aile sevgisini anlattığı “Bizim Aile” filminden karelerle anılmasıyla sona erdirildi.