TED Hatay Koleji Sosyal Sorumluluk Projesi

Şehrin Eğitim Lokomotifi olmaya devam ediyoruz. “Sıcacık Bir Yeni Yıl ” Kalbi kalbine değdi çocukların. Birlikte attı yürekleri heyecanla. İyilik değil bunun adı, vefa. Türkiye Büyük Millet Meclisi . Biran sustu herkes .Zaman durdu. Kürsüde “mavi gözlü bir dev ” belirdi.” Efendiler” dedi “Milli eğitimde; hızla yüksek bir düzeye çıkacak bir ulusun yaşam savaşında maddi, manevi bütün güçlerinin artacağı kesindir. Bunu emir kabul etti bir avuç yüce gönüllü. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde bir güneş doğdu 31 Ocak 1928 tarihinde. "Türk Maarif Cemiyeti" denildi önce adına. Sonraları "Türk Eğitim Derneği" adını aldı . 87 yıldır ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim hayatına maddi ve bilimsel katkılar sağlamaktadır.
Üyesi olduğumuz Türk Eğitim Derneği çatısı altında kurulan TED Hatay Koleji kuruluş amacına uygun olarak ;tıpkı diğer 35 TED okulu gibi “şehrin eğitim lokomotifi” olmaya devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kardeş okulumuz “Hüseyinli Köyü İlkokulu”nu Okul Aile Birliğimiz ve öğrencilerimizle ziyaret ettik. İki okulun minik yürekleri yan yana gelme fırsatı buldular. Güzel dostluk ve arkadaşlıkların ilk harcı atılmış oldu. Arkadaşlarına “sıcacık bir yeni yıl” dileğinde bulunup onlara hediyeler sundular.