TED HATAY KOLEJİ HALK OYUNLARI EKİBİ ABU DABİ'DE

TED Hatay Koleji Halk oyunları ekibi olarak Abu Dabi Türk İş Konseyinin düzenlediği ve Abu Dabi Büyükelçi Can DİZDAR himayelerinde 23 Nisan coşkusunu hep beraber yaşamak TED Hatay Koleji Ekip Koordinatörü Nihan Yücelen, TED Hatay Koleji Halk Oyunları Eğitmeni Halit Bozyiğit ve THOF Ulusal hakemi Mithat Kalaycıoğlu’nun nezaretinde katılan Ortaokul öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibi hem Ege yöresi zeybek hem de Hatay yöresi halay oyunlarını sergileyerek büyük bir beğeni topladı. 22 Nisan günü Anadolu’nun giysilerini, müziğini ve oyunlarını Abu Dabi Büyükelçiliğinde ve Beach Rotana Otelin de düzenlenen iki şenlikte ekibin icra ettiği oyunlarla izleyenlere duygulu anlar yaşatarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza Türkiye’yi yaşattı. Eskiocak: Çok müstesna bir ülkenin vatandaşlarıyız Abu Dabi Türk İş Konseyi başkanı İbrahim Eskiocak etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada 23 Nisan bayramını çok özel yapan şeyin bu bayramın önce Türk Çocuklarına sonra da tüm dünya çocuklarına armağan edildiğine dikkat çekerek; “Sayın Büyükelçim, değerli konuklar ve burada toplanmamızın asıl sebebi memleketimizin geleceği sevgili çocuklar. Çok müstesna bir ülkenin vatandaşları olarak tarihimizde yine çok müstesna bir yeri olan özel bir bayramımızı kutlamak için bir araya geldik. Bu bayram Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı kendi milli egemenliğini yine milletin kayıtsız şartsız kendi üzerine aldığı günün yani 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97nci yıldönümü kutlamasıdır. Ama bu bayramı çok özel yapan şey ise bu bayramın önce Türk Çocuklarına sonra da tüm dünya çocuklarına ulu önderimiz Atatürk tarafından armağan edilmesidir. Sevgili çocuklar, bu bayram arkadaşınızı sevmekle. Onunla paylaşmakla. Onunla oynamayla başlayan ve büyüdükçe farklılaşsanız, ayrı ayrı fikirlere sahip olsanız bile o masum, anlayışlı ve iyi niyetli duygularınızı birebirinize karşı korumanızı öğütleyen bir bayramdır. Meclisin kuruluşunun bir bayram olarak size verilmesi büyüdüğünüzde meclisinize ve milli iradenize sahip çıkabilmeniz, farklılıklarınızı derinleştirmeden ve saygı içinde tartışarak en doğru yolu bulmanızı sağlamak içindir. Sevin, sevilin, oynayın, hoplayın zıplayın ama birbirinize hep saygılı olup birbirinizi anlamaya çalışın farklılıklarınızı beraberce daha başarılı ve güçlü olmanızı sağlayan bir nitelik olarak görün. Sayın Büyükelçim, değerli konuklar Abu Dhabi Türk İş Konseyi ve kendi adıma naçizane bu bayramla ilgili duygularımı paylaşmak istedim. Anavatandan gelerek bize ülkemizin giysilerini, müziğini ve oyunlarını sunarak etkinliğimize renk katan TED Hatay kolejine, bu bayram için bir araya gelmemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi. Dizdar: Bayram emanet devrinin bir kutlaması Abu Dabi Büyükelçisi Can DİZDAR etkinlikte yaptığı konuşmada bayramın emanet devri olduğunu ifade ederek; “Biz bir emanet devraldık. Biz de çocuktuk biz de şiirler okuduk. Biz de buralarda koşuşturduk. Şimdi işte bizim çocuklarımız oldu. Onlara devrediyoruz. Her 23 Nisan, aslında bir emanet devrinin bir kutlaması Bu devletimizin varlığını sembolize ediyor. Büyüklerimizden aldığımız emaneti küçüklerimize devretmeyi sembolize ediyor. En büyük görevimiz cumhuriyetimizi ve devletimiziz ilelebet yaşatmaktır. Burada bize 2 büyük sorumluluk düşüyor. Birincisi devletimizi daha güçlü bir şekilde gelecek kuşaklara devretmek. İkincisi ise çocuklarımıza bu büyük sorumluluğu kaldırabilecek bilinç ve eğitimi aşılamaktır. Özellikle yurt dışında bu daha büyük bir sınav oluşturmakta. Bunun zorluğunu bilmekteyiz. Dolayısıyla bu tür organizasyonların önemi çok büyüktür. Bu kapsamda abu dabi iş konseyini kutluyorum. Dubai iş birliği ile çok güzel bir organizasyonu tamamlamış olduk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. ”dedi. Etkinliğin sonunda TED Hatay Koleji Ekip Koordinatörü Nihan Yücelen, TED Hatay Koleji Halk Oyunları Eğitmeni Halit Bozyiğit ve THOF Ulusal hakemi Mithat Kalaycıoğlu’na katkılarından dolayı iş konseyi yöneticileri birer anı plaketi verdiler.