TED HATAY KOLEJİ 11. SINIFLAR ANKARA VE İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM GEZİSİ YAPILDI

TED Hatay Koleji'nin 11. sınıf öğrencileri için üniversiteleri yerinde görmek ve üniversite yaşamını yakından tanımak adına organize ettiği, 2016'da Ege Bölgesine yapılan

Sabah erken saatlerde Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsü tanıtımı ve bölüm ziyaretleri ile başlayan gezi, Çankaya Üniversitesi'nde yapılan sunumlar ve bilgilendirme toplantılarıyla devam etti. Günün kapanışını yine Türkiye'nin sayılı okullarından olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile yapan öğrencilerimiz, üniversiteler ve ilgi duydukları bölümler ile ilgili bilgi edinmenin yanında üniversite yaşantısını deneyimleyerek eğlenceli anlar yaşadılar.Öğrencilerimiz üniversite gezisinin ikinci gününe
TED Üniversitesi ile başladı. TED'liler TED'lilerle buluştu. Konferans sonunda yapılan tanıtım ardından ögrencilerimiz TED üniversitesi rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar ile sohbet fırsatını da yakaladılar. Rektörümüzün verdiği bilgiler ve tavsiyeler ışığında TED aidiyet duygusunu pekiştirdiler ve büyük bir ailenin parçası olmanın haklı gururunu yaşadılar.Gezinin ikinci günü TED Üniversitesi'nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi ile devam etti. Bu üniversiteler hakkında da bilgi ve fikir edinen öğrencilerimiz  gezilerine İstanbul Üniversitesi’nde daha sonra ise Koç Üniversitesi'nde devam etti. Son olarak Sabancı Üniversitesi'ni ziyaret eden öğrencilerimiz üniversite kültürünü yakından tanıma ve değerlendirme fırsatı buldular.
Öğrencilerimiz üniversite gezilerini tamamladıktan sonra gezinin 4.gününde İstanbul Kültür gezisiyle yorgunluk attılar. Kültür Gezisi kapsamında Sultanahmet ve Ayasofya'yı gezen ögrencilerimiz, Boğazda yapılan tekne turuyla hem keyifli hem de huzurlu dakikalar yaşadılar.Son derece verimli geçen bu geziye katılan tüm öğrencilerimize TED Hatay Koleji olarak teşekkür ediyoruz.