Spor Engel Tanımaz

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli yeti yitimi (Engellilik) durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, nüfusun ya  bir vatandaşımız var.
TED Hatay Koleji olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, düşündürmek ve empati kurmak adına bir program hazırladık. Öğrencilerimiz sloganlarla, yaptıkları konuşmalar ile pankartlar ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarına değindiler. Sonrasında misafirimiz Hatay BŞB Engelliler Basketbol takımı ile TED Hatay Koleji öğrenci ve öğretmenlerden oluşan takım bir gösteri maçı yaptı. Öğrenci ve öğretmenlerimiz engelli vatandaşlarımızın duygularını hissetmeye ve hissettirmeye çalıştı . Programda sadece basketbol değil okçuluk sporunu da başarıyla yapan engelli sporcularımız hedefleri tam isabet ettirerek bizlere sporun engel tanımadığını bir kez daha kanıtladılar.