RENKLER KONULU KARMA RESİM SERGİSİ

Renk, ışığın değişik dalga boylarının gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır.
Renklerin özelliklerine göre, meydana getirdiği ve aksettirdiği değişik havadan, insan ruhu çeşitli şekillerde etkilenir. Yerine göre bir huzur, ferahlık ve sakinlik verebileceği gibi tersine kötümserliğe de neden olabilir. Bununla beraber renklerin üzerimizde bıraktığı etkiler; özel durumumuza, ruh halimize ve tabiat şartlarının mevcut reaksiyonlarına bağlıdır.
İlkokul öğrencilerimizden Hatem Ali TURHAN, Kuzey BÜYÜKTEPE, Ali KABASAKAL, Yusuf MENGÜLLÜOĞLU, Musa EMİR, Hanzade ARSLANOĞLU, Işıl YAMAN, Ekin Cemre GÜRKAN yapmış oldukları renkler ile ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştılar. Diğer öğrencilerimize de iyi bir örnek olarak ilk karma resim sergilerini açtılar. Cesaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, sanat ve diğer alanlardaki başarılarının devamını diliyoruz.