NOKTA ve ÇİZGİ KARMA RESİM SERGİSİ

Nokta ve Çizgi Çalışması Nedir? Nasıl Yapılır?
Nokta, görsel anlatımın temel ögelerinden biridir. Objektif tanımı ile yer belirleyici bir işarettir. Görsel olarak nokta; bulunduğu yere göre küçük, merkezsel benektir. Bir nokta mekân içindeki (uzaydaki) bir pozisyonu (durumu) gösterir. Çizgi bir yüzey sanatı öğesi olarak uzunluğuna oranla kalınlığı çok az olan şerit anlamını taşır. Dolayısıyla kalın bir fırçayla bir yüzey üzerine vurulacak uzun bir boya darbesi resim sanatında çizgi olarak değerlendirilir.
Çocuk için sanat öncelikle yalın bir anlatım aracıdır. Çocuk sanata kendini, algılarını, anlayışını ve kendi tarzını kattığından her çocuğun sanata karşı yaklaşımı farklıdır. Çocuk, dünyayı nasıl algılıyorsa bize öyle sunar. Eğer engellenmezlerse var olan derin yaratıcılıklarını kullanarak kendine özgü eserler oluşturabilirler. Bizler de çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerini kaybetmeden üretmelerini destekleyip yaptıkları çizimlerin farkına varmalarını sağladık.
İlkokul öğrencilerimizden Emir DUYMAZ, Zeynep BEŞLER, Doğa BOZKURT, Gökçe ET, Zeren TURHAN, Nara TOPRAK, Emre DOLAPCIOĞLU, Zeyna KÖR, Tahir EZER, Poyraz KOYUNCUOĞLU, Eliz Öykü EDİPOĞLU yapmış oldukları nokta-çizgi çalışmalarını bizlerle paylaştılar. Diğer öğrencilerimize de iyi bir örnek olarak ilk karma resim sergilerini açtılar. Cesaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, sanat ve diğer alanlardaki başarılarının devamını diliyoruz.