Kariyerini Neler Belirler?

10. sınıf öğrencilerimizle kariyer planlama sürecimizin bir parçası olan kendini ve meslekleri tanıma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme çalışmaları yaptık. Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini birbirinden ayırt etmesine yardımcı olmaya kendilerini keşfetmelerine ulaşacakları yolları değerlendirdik. Holland’ın meslek kuramının temel başlıklarını paylaştık ve kendilerini "gerçekçi, araştırmacı, yaratıcı, sosyal, girişimci, düzenli" başlıklarında değerlendirmeleri için seçenekler sunduk. Çalışmamızı öğrencilerimizin kendilerini yakın hissettikleri alanları keşfetmeleri için, sorgulamaları için yönelttiğimiz sorularla tamamladık. Toplantımızı Ankara’daki üniversiteleri tanıma amaçlı yapacağımız gezinin bilgilendirmesi ile bitirdik.