I. TED Trabzon Koleji Ulusal Gençlik Forumu(TETUF‘19)

6-9 Aralık 2019 tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanındaki okullardan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen I. TED Trabzon Ulusal Forumu (TETUF) 6 Aralık Cuma günü oryantasyon ve takım kurma çalışmalarıyla başladı. 19.30’a kadar komitelerinde çalışmalar yapan öğrenciler, Trabzon’un Yomra ilçesinde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Forumun ikinci günü; Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer’in konuk olarak katıldığı açılış seremonisi ile başladı. Ardından öğrenciler komite çalışmalarına devam etti. Üçüncü gün de seçtikleri “Dış İlişkiler, Kadın Hakları, Sağlık, İnsan Hakları, Güvenlik, Teknoloji, Çevre, Eğitim, Ekonomi” gibi konularla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde komitelerinde ciddi çalışmalar yapan öğrenciler, akşam Saylamlar Otel’de düzenlenen gala yemeğine katıldılar.

Son gün ise öğrencilerimiz, 3 oturumda gerçekleşen genel kurul toplantılarına katılarak çalışmalarıyla ilgili sunum yaptılar.

Danışman öğretmen Duygu Kutlu eşliğinde  giden ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eden 14 öğrencimiz, güzel anılarla birlikte sertifikalarını alıp forumu başarıyla tamamladı.