GEOMETRİK ŞEKİLLER KARMA RESİM SERGİSİ

Matematik sadece sayılardan ve formüllerden ibaret değildir. İnsanlara matematiğin sanatta kullanım alanları, geometrinin resim sanatına olan yansımalarıyla anlatılıp matematikte de bir güzelliğin ve estetiğin olduğu rahatlıkla anlatılabilir. Geometrinin resim sanatı üzerindeki etkisi şüphesiz her insanda hayranlık uyandıracak düzeydedir. İnsanların böyle eserlerle matematik, geometriye ve sanata olan bakış açıları yön değiştirebilir. Bu değişimin kolay ve kalıcı olabilmesi için çocukların karakterlerinin, duygularının ve tutumlarının şekillenmeye başladığı dönem olan okul öncesi dönemde, çocuklara matematik öğretimi verilirken geometrik şekillerle, resimle bu öğretime başlamak matematikle ilgili ön yargının oluşmasını engeller. Oyunla ve resimle matematik öğrenen çocuklarda matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlanırken geometrinin resim sanatına olan yansımalarını gösterilip matematikte var olan estetik anlatılabilir. Böylelikle hem matematiği seven hem de matematik-sanat ilişkisi farkında olan bir toplum oluşturabiliriz.
İlkokul öğrencilerimizden Nil HARBUTLUOĞLU, Neda Yağmur GÜVEN, Poyraz SEYYAH, Can GÜZELMANSUR yapmış oldukları geometrik şekiller ile ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştılar. Diğer öğrencilerimize de iyi bir örnek olarak ilk karma resim sergilerini açtılar. Cesaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, sanat ve diğer alanlardaki başarılarının devamını diliyoruz.