ÇANAKKALE GEZİSİ

TED Hatay Koleji 7.sınıf öğrencileri 29 Nisan 2017 Cumartesi günü sabahın ilk ışıkları ile birlikte çıktılar yola. Saat 7.30 da İstanbul Sabiha GÖKÇEN havaalanında rehber

İlk olarak Çanakkale destanın yazılmasında önemli bir yere sahip olan efsane isim Seyit onbaşının anıtı ve görevli olduğu Mecidiye tabyası ziyaret edildi. Şehitler abidesi, 57.alay ve Conk  Bayırı ziyaretleri ile gezimizin ilk gününü tamamladık.

2.gün sabah bölümüne liman, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi ve Açık Hava ziyaretleri ile başladık. Assos antik  kenti, Behramkale ziyaretleri ile bu günümüzü de tamamladık.

3.güne Çanakkale’deki son durağımız Troy kenti ile başladık. Bursa gezisi ile devam ettik.Bursa’da Tarihi Ulu Camii’yi, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret ederek gezimizi tamamladık.

Gezimizin son durağı Bursa idi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru yola çıktık. Tüm yönetici, öğretmen, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.