BM TARAFINDAN 10 ARALIK’DA KABUL EDİLEN İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ OKULUMUZUN KÜLTÜR SALONUNDA YAPILDI.

Uluslar savaşlara son vermek, barış içinde birbirlerinin haklarına saygı duyarak yaşamak amacıyla Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı ve bu teşkilata bağlı olarak İnsan Hakları Komisyonu’nu kurmuşlardır. Komisyon, 10 Aralık 1948’de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni kabul ederek yürürlüğe koymuştur.
Bu etkinlik kapsamında okulumuza gelen Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asena Aslan Şener ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Canan Turunç , tüm insanların temel hak ve özgürlüklere sahip olduğunu, İnsan haklarının; ırk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklar olduğunu ve bu hakları kullanmakta herkesin eşit olduğunu okulumuz öğrencilerine anlattılar.
Etkinlikte Komisyon Başkanı İhsan Yılmazlar ve Komisyon Üyesi Beste Şahin de yer aldı.