ANİME SERGİSİ

Lise öğrencilerimizden Asaf Kaan ATAŞ ve Güneş ORUKOĞLU birinci kişisel sergilerini açtılar. Bu serginin ilgi görmesi öğrencilerimizi gururlandırırken diğer öğrencilerimi

Yaptıkları animeler ile kısa bir bilgi; anime Japon çizim sanatıyla çizilmiş sanat eseridir, kendine özgü çizim tekniklerinden oluşur. Bir çeşit çizgi filmdir. Anime çizim tekniklerine örnek verilirse, özgür çizim tekniği vardır, onun dışında insan gözleri genelde büyük çizilir, 1,70 cm boyundaki bir kişi çizimlerde 2m olarak çizilebilir. Animeler, el çizimi veya bilgisayar yapımı olabilir. Animelerin konusu her şey olabilir, her türü mevcuttur, bu yüzden çok küçük çocuklar için eğitim ve komedi türü içeren animeler olduğu gibi tamamen yetişkinlere yönelik, felsefe, psikoloji, savaş, şiddet gibi konuların işlendiği film kalitesinde senaryoları olan animeler vardır.