14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ

“Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabitidir. İsmini, Yunanca περίμετρο&# Pi sayısının her bir basamağına karşılık gelen notalardan oluşmuş müzik dinletisiyle devam eden etkinlikte sekizinci sınıf öğrencimiz mirror zeka küpünü 3 dakika 14 saniyede çözmeye çalışarak kendi rekorunu kırdı. Hemen ardından Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Sevinç PATLAK, Matematik öğretmenlerimiz Yasemin ALPASLAN ve Gizem YÜKSEKBAŞ’ın yönetiminde “Pi..” ile başlayan kelimelerin seçildiği kısa bir yarışma düzenlendi.
Kutlamaların yanı sıra Matematik ve Beden Eğitimi Zümrelerinin iş birliğinde altıncı sınıf öğrencileri ile okul bahçesinde Pi figürü yapıldı.
Kutlamalara verdiği desteklerinden dolayı Görsel Sanatlar öğretmenimiz Gökben CİVELEK’e teşekkür ederiz.